Tuesday 24 January 2012

RAHSIA KEKAL CANTIK & SIHAT. KEBAIKAN BUAH TOMATO (BAHAN ANTIOKSIDA LYCOPENE) DALAM ALOFICA COLLAGEN

Terdapat dua perkara yang perlu anda tahu mengenai tomato. Tomato yang berwarna mengandungi BAHAN ANTIOKSIDA LYCOPENE manakala tomato yang diproses juga sama khasiatnya seperti buah yang segar.

TOMATO membantu merendahkah risiko kanser pundi kencing, paru-paru, prostat, kulit dan perut serta penyakit jantung koronari.

Kajian mendedahkan diet licopene yang tinggi boleh membantu merendahkah risiko kanser pundi kencing, paru-paru, prostat, kulit dan perut serta penyakit jantung koronari. Dapatkan sekurang-kurangnya 22 miligram licopene setiap hari iaitu bersamaan lapan biji ceri tomato atau segelas jus tomato.

Tomato adalah sayuran yang paling popular di dunia. Tomato mungkin banyak digunakan dalam masakan kita tetapi sebenarnya tomato mengandungi vitamin C dan A yang tinggi serta bahan antioksida yang baik. Warna merah tomato terhasil daripada Lycopene, daripada banyak ujikaji didapati ia adalah bahan anti kanser yang kuat terutamanya kanser payudara, usus, paru-paru dan prostat. Penggunaan secara berterusan akan menjadikan kulit kelihatan cantik, mata lebih sihat serta mengurangkan risiko kanser.

No comments:

Post a Comment